Tegenwoordig zie je erg veel elektrische fietsen op de weg. Dit natuurlijk komt doordat een elektrische fiets een perfecte combinatie is tussen fiets en scooter. Doormiddel van een elektrische fiets kun je namelijk wel in beweging blijven, maar hoef je minder inspanning te leveren om vooruit te komen. Ook bespaard een elektrische fiets het milieu doordat het geen uitstoot heeft. Wanneer je je fiets in een goede conditie wilt houden, is het belangrijk om goed met de accu om te gaan. Zo verminderd de capaciteit van de accu naarmate het gebruik van de fiets. Uiteindelijk zul je je accu kunnen reviseren. Meer daarover lees je in deze tekst.

 

Waarom heeft een accu op ten duur een revisie nodig? 

Een fietsaccu is de motor en batterij van je fiets. Een fietsaccu is een batterij die constant weer kan worden opgeladen. Wanneer deze leeg is leg je hem namelijk eenvoudig aan de lader, en binnen no time is die weer vol. Dit is natuurlijk een enorm goede uitvinding waar vele mensen gebruik van maken. Echter verliest een batterij op ten duur wel zijn capaciteit. Hierdoor zal die er langer over doen voordat die vol is, maar gaat die daarentegen steeds sneller leeg.  Wanneer dit het geval is kun je je fietsaccu reviseren.

 

Wat houdt het reviseren van een accu in?

Wanneer je het hebt over een revisie van een accu, wordt deze in principe weer zo goed als nieuw gemaakt. Hierbij worden namelijk de oude cellen van de fietsaccu vervangen door nieuwe cellen. Deze cellen bevinden zich aan de binnenkant van de accu en kunnen niet met het blote oog worden gezien. Wanneer je dit zelf wilt doen, is het belangrijk om te weten hoe je dit moet doen. Wanneer je niet precies weet hoe je een revisie moet doen, is het aan te raden om dit door een specialist te laten doen. Je kunt je accu namelijk beschadigen of zelfs defect maken wanneer je niet precies weet hoe dit in zijn werking gaat. Het resultaat van een revisie fietsaccu is dat je accu na de revisie in principe weer als nieuw is. Doordat dus de oude cellen zijn vervangen door nieuwe cellen, werkt je accu weer als nieuw. Hierdoor zal die weer een lange tijd mee kunnen waardoor je met relatief lage kosten weer een enorme tijd plezier kunt hebben. Zo is een revisie tegenwoordig een erg goedkope oplossing ten opzichte van een nieuwe accu moeten kopen.